Siria: Trei morți într-un atac asupra unui sediu al televiziunii oficiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost ucise, în această dimineață, într-un atac „terorist" asupra unui sediu al postului oficial de televiziune Al-Ikhbariya din provincia Damasc, a anunţat agenţia oficială Sana, potrivit AFP.

Este vorba despre primul atac de acest fel comis de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011.

Agenția oficială Sana a relatat că un grup a comis un atac „terorist" şi „barbar" asupra sediului postului de ştiri, devastând birourile şi omorând trei jurnalişti, notează Mediafax.

Televiziunea de stat a difuzat în direct imagini cu pagubele provocate, mai ales dintr-o sală transformată în moloz, în care câteva obiecte ardeau în continuare.

„Grupurile teroriste au luat cu asalt sediul (postului) Al-Ikhbariya, au plasat explozivi în studiouri şi i-au detonat", a declarat în direct pentru televiziunea de stat Omran al-Zohbi, noul ministru al Informaţiilor, precizând că atacatorii „au luat echipamente".

El a adăugat că grupul a „executat jurnalişti şi angajaţi".

„Aşa ceva nu s-a mai întâmplat", a continuat ministrul, denunţând recentele sancţiuni europene care vizează instituţiile mass-media siriene publice.

„În pofida barbariei teroriştilor şi încercării lor de a reduce la tăcere vocea Siriei (...), (postul) Al-Ikhbariya continuă să emită", a comentat televiziunea de stat.

Posturile publice de radio şi de televiziune sunt vizate de ultimele sancţiuni europene, a anunţat marţi Uniunea Europeană, apreciind că aceste instituţii media incită „la violenţă împotriva populaţiei civile din Siria" și servesc ca „instrument de propagandă regimului preşedintelui (sirian) al-Assad".

În martie, Statele Unite au anunţat că au înscris societatea de radioteleviziune publică siriană pe lista lor cu persoane fizice şi juridice vizate de sancţiuni financiare americane îndreptate împotriva regimului de la Damasc.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite