Siria: Președintele Bashar al-Assad pare de neclintit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o zi după dezertarea premierului sirian Riad Hijab, preşedintele Bashar al-Assad a apărut ieri la Televiziunea publică.

Apariţia acestuia este prima din ultimele săptămâni şi a survenit în contextul întrevederii pe care acesta a avut-o cu Said Jalili, secretarul Consiliului suprem iranian pentru securitate, relevă BBC. Assad i-a spus lui Jalili că „poporul sirian şi guvernul său sunt hotărâte să cureţe ţara de terorişti şi să lupte fără încetare".

În acest timp, la Alep, al doilea oraş ca importanţă din Siria, luptele dintre forţele regimului şi rebeli continuau. Activiştii au afirmat ieri că mai multe persoane au fost rănite, iar oamenii erau îngroziţi din cauza faptului că nu pot beneficia de ajutor medical, având în vedere lipsa doctorilor şi a produselor medicale. Mulţi au stat la coadă mai bine de o oră pentru a primi pâine din partea Armatei Siriene Libere, iar alţii îşi adunau în fugă câteva lucruri pentru a pleca din oraş.

Pe de altă parte, afluxul de refugiaţi sirieni se transformă într-o serioasă problemă pentru ţările vecine, notează cotidianul rus „Kommersant". Problemele nu sunt generate doar de mijloacele pentru întreţinerea lor, ci şi de temerile de a importa revoluţia împreună cu refugiaţii.

Ca urmare, vecinii Siriei vorbesc tot mai des despre închiderea graniţelor. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, sirienii vor fi nevoiţi să caute noi trasee de fugă, dintre care principalul va fi cel european. Ţările din Uniunea Europeană au tras deja un semnal de alarmă în legătură cu reeditarea imigraţiei în masă conform scenariului libian. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite