Siria: Observatorii ONU au găsit satul Qubair părăsit şi casele arse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Observatorii Naţiunilor Unite, ajunşi vineri în regiunea siriană Hama, au găsit satul Quibar părăsit şi locuinţe afectate de incendiu, informează BBC. Ei se află la a doua încercare de pătrundere în satul sirian, după ce joi forţe guvernamentale au deschis focul asupra lor.

Corespondentul BBC, care călătoreşte împreună cu observatorii ONU, a transmis că într-o clădire au văzut bucăţi de creier uman şi de carne.

El a afirmat că în Qubair nu a rămas nimeni în viaţă, iar cadavrele au fost luate de la locul masacrului.

Jurnalistul a transmis că observatorii au fost conduşi de sătenii din apropiere. "Unul dintre bărbaţii de aici ne-a spus că după ce au avut loc crimele, mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în haine civile au venit într-o camionetă şi au luat cadavrele, a relatat ziaristul .

Un alt localnic a povestit că au fost folosite beţe pentru uciderea copiilor. „Ne-a arătat un băţ pe care încă erau pete de sânge. Pare că toate dovezile au fost şterse. În colţul acesta pare că cineva a încercat să cureţe sângele, l-a împins în colţul încăperii dar apoi a renunţat", a mai transmis corespondentul BBC din satul Qubair.

 Peste 78 de persoane, între care copii si femei, au fost omorâţi miercuri în regiunea siriană Hama. Televiziunea siriană a relatat că satele Qubair şi Maarzaf, situate în nord-vestul regiunii, au fost bombardate de forţele ce asigurau securitatea în zonă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite