Siria: Hillary Clinton respinge planul rusesc pentru o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de stat Hillary Clinton a respins o propunere rusă pentru o nouă rezoluția a Consiliului de Securitate ONU referitoare la Siria, pe care o consideră inutilă, conform BBC News.

În cadrul unor declaraţii la finalul Summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) din Vladivostok, Rusia, secretarul american a declarat că ar fi o "rezoluţie fără dinţi".

Şi acest lucru ar fi posibil pentru că noua rezoluţie o să fie ignorată de preşedintele Assad.

La sfârșitul summit-ul APEC, desfăţurat în orașul rus Vladivostok, doamna Clinton a vorbit despre prăpastia dintre SUA și Rusia privind Siria, un aliat tradițional pentru Moscova.

"Trebuie să fim realiști.Nu există nici un punct de întâlnire pentru o rezoluție fără dinți deoarece, din nou, Assad o va ignora.

Voi continua să lucrez cu ministrul de externe Lavrov, pentru a vedea dacă putem revizui ideea de a pune la cale un plan de tranziție sirian cu care am fost de acord la Geneva, la începutul acestei veri într-o rezoluție a Consiliului de Securitate.

"Dar, așa cum am subliniat, acesta va fi eficient numai dacă va include şi consecințele în caz de nerespectare", a declarat înaltul oficial american după discuţiile cu ministrul de externe rus, Lavrov şi cu preşedintele Putin.

Discuțiile de la reuniunea Pacific Rim au servit numai pentru a consfinți, diferențele dintre ruși și americani, divergenţe care au paralizat Consiliul de Securitate ONU, relatează BBC News.

Sâmbătă, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a afirmase că ţara sa va face presiuni pentru adoptarea comunicatului de la Geneva care solicită un armistiţiu şi formarea unui guvern de tranziţie sirian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite