Siria acuză SUA de implicare în evenimentele de pe teritoriul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria a acuzat Washingtonul că a intervenit în treburile sale, prin trimiterea ambasadorului american în oraşul rebel Hama, fără autorizaţie adecvată.

Ambasadorul Robert Ford a susţine că a vizitat oraşul pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de locuitorii care trec printr-o perioadă de instabilitate din punct de vedere al securităţii şi siguranţei, în contextul intensificării manifestărilor împotriva preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Departamentul american de stat susţine că ambasada sa a informat guvernul sirian că o echipă diplomatică se va deplasa în oraş, însă numele lui Ford nu a fost menţionat.

"Prezenţa ambasadorului american la Hama, fără a primi o permisiune în prealabil, este o o dovadă evidentă a implicării Statelor Unite în evenimentele actuale din Siria şi a tentativei lor de a incita la intensificarea tensiunilor, ceea ce dăunează securităţii şi stabilităţii în Siria", a declarat Ministerul sirian de Externe într-un comunicat citat de Al Jazeera.

În replică, departamentul de stat american a declarat că "intenţia fundamentală a prezenţei ambasadorului a fost de a transmite clar că Statele Unite sunt alături de sirienii care îşi exprimă dreptul de a vorbi pentru schimbare.

La Hama, Robert Ford are ca misiune să stabilească un contact" cu opoziţia, după cum a declarat un oficil american de rang înalt, sub acoperirea anonimatului. "Vrem să ştim cine sunt aceste persoane, la ce tip de proces politic şi de viitor pentru ţara lor aspiră, trebuie să intrăm în contact cu ele şi este ceea ce facem acolo", a continuat această sursă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite