Continuă violențele în Siria: 12 muncitori au fost executaţi de forţele guvernamentale la Qusseir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele guvernamentale au executat, joi, 12 muncitori în apropiere de Qusseir, în centrul Siriei, în timp ce aceştia se întorceau de la lucru, au declarat vineri militanţi din acest oraş, citaţi de AFP.

„Muncitorii se aflau într-un autobuz când au fost forţaţi să se oprească la un punct de control, la periferia oraşului Qusseir", a precizat Salim Kabbani, membru al Comitetelor locale de coordonare, care organizează protestele în teritoriu.

Potrivit acestuia, „forţele regimului le-au legat mâinile la spate şi au tras".

Astfel de execuții au devenit frecvente în oraşul Qusseir, bastion al rebeliunii, în opinia lui Kabbani. „Punctul de control unde au fost ucişi muncitorii este periculos, aici oamenii fiind adesea torturaţi", a afirmat acesta, notează Mediafax.

Mai multe zone ale oraşului, situat în apropiere de Homs, sunt în continuu ţinta bombardamentelor forţelor regimului, precizează Kabbani, menţionând că există numeroşi răniţi. „Ne temem că mulţi dintre aceştia ar putea muri întrucât nu dispunem de materialele medicale necesare pentru a-i îngriji".

Confirmând aceste decese, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahman, a declarat că a cerut observatorilor ONU să se deplaseze la Qusseir pentru a ancheta acest caz.

„La Qusseir, regimul a bombardat în continuu în ultimele zile întrucât încearcă să preia din nou controlul regiunii pe care a pierdut-o în favoarea rebelilor", a explicat Abdel Rahman.

El a adăugat că „armistiţiul este mort de o lună", referindu-se la acordul încălcat zilnic de la intrarea sa în vigoare, la 12 aprilie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite