Siria se află „în pragul unui război civil total”, avertizează ministrul britanic de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria se află „în pragul unui război civil total" şi trebuie să aplice planul Annan, a avertizat ministrul britanic de Externe, William Hague, în urma unor întâlniri la Istanbul cu opoziţia siriană şi cu secretarul general al ONU.

„Siria se află în pragul unei situaţii catastrofale (...), în pragul unui război civil total şi a prăbușirii în confruntări interconfesionale", a afirmat, vineri, William Hague, relevă AFP, preluată de Mediafax.

Și preşedintele rus, Vladimir Putin, consideră că în Siria există elemente „premergătoare" unui conflict civil.

„Observăm elemente premergătoare unui război civil. Este extrem de periculos", a declarat Putin în timpul unei conferinţe de presă cu Angela Merkel.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu susţine niciuna dintre părţile aflate în conflict în Siria.

Angela Merkel şi Vladimir Putin s-au pronunţat în favoarea unei „soluţii politice" la criza din această țară.

„Ne-am exprimat amândoi convingerea că trebuie să găsim o soluţie politică la criza din Siria", a declarat cancelarul german, Angela Merkel.

În acest timp, în Siria continuă violențele. Astăzi au apărut noi informații privind asasinatele comise în țara ce este măcinată de 15 luni de conflict. Potrivit unor militanți sirieni, citați de AFP, forţele guvernamentale au executat, joi, 12 muncitori în apropiere de Qusseir, în centrul Siriei, în timp ce aceştia se întorceau de la lucru.

La sfârșitul săptămânii trecute, cel puțin 108 persoane, printre care 49 de copii și 34 de femei, au fost masacrate la Houla, în apropiere de Homs.

Comunitatea internațională a condamnat în termeni duri atacul, mai multe state trecând la expulzarea diplomaților sirieni în semn de protest față de masacru.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite