Siria: „Discuţie constructivă” între Kofi Annan şi Bashar al-Assad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisarul internaţional pentru Siria al Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, a afirmat că a avut o discuţie „constructivă" cu preşedintele sirian, Bashar al-Assad, la două zile după ce a recunoscut eşecul misiunii sale.

„Am avut o discuţie deschisă şi constructivă cu preşedintele Assad", a afirmat Annan astăzi în faţa presei, într-un hotel din Damasc, notează Mediafax.

„Punerea în aplicare a planului în şase puncte a fost în centrul discuţiilor care s-au referit şi la modalităţile de progres", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului sirian pentru Afaceri Externe, Jihad Makdessi, referindu-se la planul de ieşire din criză al emisarului, care nu a fost aplicat.

Potrivit lui Makdessi, Annan s-a întâlnit ulterior cu şeful diplomaţiei siriene, Walid Mouallem.

„În timpul celor două reuniuni, Annan a primit asigurări în legătură cu angajamentul Siriei faţă de aplicarea planului în şase puncte şi speră că cealaltă parte (opoziţia) este de asemenea angajată" în acest demers, a scris Makdessi pe Twitter.

Sâmbătă, Annan a recunoscut eşecul misiunii sale, apreciind că nu există „nicio garanţie" cu privire la o viitoare reuşită.

Violenţele din ţară au zădărnicit planul lui Annan, trupele guvernamentale neîncetând să bombardeze fiefurile rebelilor.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, peste 16.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în violenţele din ultimele 16 luni.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite