Două românce au fost ucise în masacrul de la Houla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două românce au fost ucise în masacrul de la Houla, din Siria. Este vorba despre două tinere cu dublă cetățenie, care erau în vizită la tatăl lor, relatează Digi 24.

UPDATE 16.55: Ministrul român al Afacerilor Externe a afirmat pentru ziarul „Adevărul" că Ambasada României la Damasc a contactat reprezentanţii Ministerului sirian al Afacerilor Externe şi al Repatriaţilor (MAER), care desfăşoară în prezent investigaţii în vederea verificării acestei informaţii.

Potrivit MAE român, până în prezent, informaţia nu a fost confirmată de autorităţile siriene.

„Precizăm că autorităţile siriene întâmpină dificultăţi mari în efectuarea verificărilor necesare, deoarece accesul în localitatea Houla este foarte anevoios. Cu toate acestea, un oficial al MAER sirian a exprimat astăzi determinarea autorităţilor de la Damasc de a clarifica, într-un timp cât mai scurt, aspectele legate de situaţia cetăţenilor români la care se face menţiune", a precizat MAE român.

Jurnalistul Ahmed Jaber, expert in lumea arabă, a declarat pentru sursa citată că două românce au murit în masacrul de la Houla.

Jurnalistul a afirmat că din informațiile pe care le are de la comunitatea siriană din România rezultă că cele două fete se aflau în vizită la tatăl lor, un cetățean sirian care a studiat medicina la Timișoara.

Ambasada României la Damasc nu a putut fi contactată în vederea confirmării sau infirmării informației.

Potrivit ONU, 108 persoane au murit în masacrul de la Houla, majoritatea victimelor fiind executate.

Comunitatea internațională a condamnat în termeni duri masacrul, multe state trecând la expulzarea ambasadorilor sirieni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite