Cel puţin 47 de cadavre ale unor femei şi copii au fost găsite în orașul sirian Homs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opoziția din Siria acuză forțele regimului că au masacrat, duminică, 47 de femei și copii în orașul Homs și cere o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, relevă AFP.

Preşedintele Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat că femei şi copii au fost masacraţi în cartierul Karm al-Zeitun, dar nu a putut preciza numărul victimelor, transmite Mediafax.

„Corpurile a cel puţin 26 de copii şi 21 de femei au fost găsite în cartierele Karm al-Zeitun şi al-Adawiye, unele având gâtul tăiat, altele fiind înjunghiate de shabbiha (miliţiile pro-regim)", a afirmat Hadi Abdallah, un militant local din cadrul Comisiei Generale a Revoluţiei Siriene, care a adus în sprijinul declaraţiilor sale şi o înregistrare video.

Însă televiziunea de stat a acuzat „bande teroriste armate" că au „răpit cetăţeni în cartiere din Homs şi i-au ucis şi filmat pentru a genera reacţii internaţionale împotriva Siriei".

Conform lui Abdallah, „membri ai Armatei Siriene Libere (ASL) au reuşit să transporte corpurile în cartierul Bab Sebaa (în Homs), care este mai sigur". „În acest fel militanţii au putut să filmeze cadavrele", a adăugat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite