Siria: Explozie şi schimb de focuri la Alep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O puternică explozie urmată de un schimb de focuri a avut loc vineri seară în faţa clădirii în care se află sediul de la Alep a partidului de guvernământ din Siria, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de AFP.

"Explozia a fost puternică, dar încă nu ştim care este originea acesteia", a declarat Rami Abdel Rahmane, preşedintele OSDH.

"Putem confirma că un agent de securitate al Partidului Baas a fost ucis, nu în explozie, ci în evenimentele care au avut loc imediat după, când bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra localurilor partidului", a precizat el.

Mohammed al-Halabi, un militant local contactat de AFP, a afirmat că este posibil ca explozia, care s-a produs în jurul orei locale 20.45 (17.45 GMT), să fi fost provocată de o bombă asurzitoare.

El a adăugat că incidentul s-a produs în apropierea unui mare parc, evacuat de autorităţi cu puţin timp înainte.

În cursul aceleiaşi zile, televiziune de stat anunţase că autorităţile siriene au dejucat un atentat sinucigaş tot în oraşul Alep (nord), al doilea ca mărime din ţară.

"Autorităţile siriene au dejucat tentativa unui kamikaze de a arunca în aer maşina capcană în care se afla, în cartierul Achaar din Alep, şi l-au ucis înainte ca să poată comite atentatul terorist", a informat postul naţional de televiziune.

Această informaţie a fost calificat drept minciună de Al-Halabi, intervievat de AFP via Skype.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite