Sinuciderile continuă în Grecia, din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi mama lui s-au aruncat de la etajul cinci al clădirii în care locuiau, pentru că nu mai aveau bani să trăiască. Tragedia s-a petrecut joi, la Atena.

Cu o seară înainte, Antonis Perris - care era muzician - a lăsat un bilet de adio, scrie publicaţia Kathimerini. "Deşi am vândut tot ce aveam, nu mai avem bani să ne cumpărăm mâncare" - a scris el. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, avea grijă de mama sa de 90 de ani, bolnavă de Alzheimer.

Unii martori au spus că cei doi s-au ţinut de mână în momentul în care au sărit, alţii spun că bărbatul a împins-o mai întâi pe mama sa, după care a sărit el însuşi. Cei doi trăiau din pensia de 340 de euro a mamei, deoarece Perris nu reuşea să-şi găsească de lucru. El şi-a exprimat disperarea pe popularul site de bloguri stoixoi.info, înainte de a se sinucide.

Mediu social morbid


Sinuciderea celor doi vine după ce, la începutul lunii trecute, un pensionar s-a împuşcat în cap, în centrul Atenei, ca să nu fie determinat să caute mâncare prin gunoaie.

Sinuciderile din lipsa resurselor reprezintă o tendinţă care se conturează în întreaga ţară . Greutăţile financiare extreme, şomajul ridicat şi lipsa de perspective au făcut ca rata sinuciderilor să crească la 22% între 2009 and 2011, potrivit agenţiei elene AMNA.

Grecia avea una dintre cele mai reduse rate a sinuciderilor din lume înainte de începerea crizei.

"Cadrul social din Grecia a devenit patogen. Avem un mediu social morbid, iar unul dintre simptomele sale este sinuciderea", a declarat pentru CNN un oficial al organizaţiei Klimaka, care oferă consiliere sinucigaşilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite