Reprezentanţii sindicatului autorilor de cărţi din New York au dat Google în judecată pentru volumele copiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cererii înaintate unui tribunal din New York de către un grup de autori ale căror volume au fost digitalizate de această companie, Google ar trebui să plătească 750 de dolari pe fiecare carte copiată, distribuită sau pusă la dispoziţie utilizatorilor, informează Reuters.

Un grup de autori cere în instanţă ca Google să plătească 750 de dolari pe fiecare volum digitalizat


Reprezentanţii grupului care aparţine de sindicatul autorilor prezidat de romancierul şi avocatul Scott Thurow, susţin că proiectul de digitalizare al Google nu respectă drepturile de autor.


Acuzată în instanţă, compania Google se apără prin declaraţiile purtătoarei de cuvând:"Credem că Google Books foloseşte într-un mod just drepturile de autor, furnizându-le utilizatorilor informaţii pentru a identifica volume interesante şi pentru a le împrumuta ulterior şi serveşte oarecum ca un catalog de cărţi, în lumea digitală".


Proiectul de digitalizare Google a devenit subiect de litigiu în urmă cu şapte ani, când Google Books a început să copieze milioane de cărţi, ca urmare a unui acord cu mai multe biblioteci, inclusiv cele de la prestigioasele universităţi Harvard, Stanford şi Oxford.Din 2004, Google a scanat peste 20 de milioane de volume.


În martie 2011, un judecător federal a respins o înţelegere în valoare de 125 de milioane de dolari în acest caz, iar în luna mai autorii au dat în judecată, în grup, această companie. Printre cei care au dat Google în judecată se numără şi jucătorul de baseball de la New York Yankees, Jim Boulton, care ascris volumul "Ball Four".


Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite