Sfârşitul unui miliardar nefericit: a murit după 30 de ani de paralizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost răpit la 16 ani, iar la 24 de ani a suferit un accident cerebral. Următorii 30 de ani şi i-a petrecut imobilizat într-un scaun cu rotile, viaţa infernală a moştenitorului uneia dintre cele mai bogate familiii din lume încheindu-se sâmbătă.

Ioan Paul Getty al III-lea, nepotul magnatului John Paul Getty, care a facut bani din petrol, s-a stins din viaţă la vârsta de 54 de ani, fără a avea parte de sănătate sau fericire, în ciuda averii fabuloase pe care o deţinea.

La vârsta de 16 ani el a fost răpit de o bandă de infractori italieni, care l-au ţinut legat la ochi şi la mâini timp de cinci luni. Zgârcenia bunicului său, manifestată prin refuzul de a-i plăti rascumpararea, i-a determinat pe răpitori să-i taie urechea dreaptă, ca dovadă a intenţiei de a-l omorî în cazul în care nu vor primi ceea ce solicitau. Abia atunci familia tânărului a plătit aproape  de 3 milioane de dolari, dar Ioan Paul Getty al III-lea a fost nevoit să-i returneze bunicului şi ultimul bănuţ, potrivit Vancouver Sun.

Opt ani mai târziu, dependent fiind de alcool şi cocaină, Getty a fost victima unui accident vascular cerebral aproape fatal, care l-au lasat un tetraplegic (n.r. - persoană care are toate cele patru membre paralizate), aproape orb şi imobilizat într-un scaun cu rotile. De atunci şi până la sfârşitul vieţii a trăit mai mult ca o legumă, nefiind capabil nici să-şi pronunţe propriul nume şi având în jur o echipă de îngrijitori.

Ca şi cum problemele de sănătate nu erau de ajuns, relaţia cu tatăl său, Ioan Paul Getty II-lea, s-a deteriorat atunci când părintele său, care în 1976 a moştenit o avere în valoare de cel puţin 1.3 miliarde de dolari, a refuzat să-i plătească facturile medicale ce ajungeau la circa 25.000 de dolari pe lună. Cei doi au ajuns prin tribunale, în cele din urmă judecătorul dându-i câştig de cauză lui Ioan Paul Getty II-lea.

Getty a murit sâmbătă, în reşedinţa sa din Buckinghamshire, la 54 de ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite