Serviciul secret rus va trebui să controleze prospeţimea laptelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită serviciilor secrete, în regiunea Nijni Novgorod, aflată la 400 km est de Moscova, produsele lactate vor fi întotdeauna proaspete în galantare, scrie "Nezavisimaia Gazeta".

Datorită serviciilor secrete, în regiunea Nijni Novgorod, aflată la 400 km est de Moscova, produsele lactate vor fi întotdeauna proaspete în galantare, scrie "Nezavisimaia Gazeta".

Autorităţile regionale şi-au pus în gând să ceară FSB (Serviciul Federal de Securitate, moştenitorul temutului KGB) să se ocupe de controlul calităţii produselor lactate.
După cum a declarat ministrul local al agriculturii şi produselor alimentare, Leonid Sedov, autorităţile de la Nijni Novgorod vor încerca să se folosească de mitul atotputernicului predecesor al FSB pentru a sprijini producătorii locali.

Lozinca "Cumpăraţi doar ce-i produs la Nijni Novgorod!" a devenit jucăria îndrăgită a guvernatorului Valeri Şanţev, care a ameninţat recent că va "suci gâtul ca la pui oricui va prejudicia interesele regiunii de care este responsabil. Autorităţile regionale au trimis recent tuturor magazinelor şi punctelor de desfacere a băuturilor alcoolice şi carbogazoase scrisori cu recomandarea să sporească până la 80% cota producţiei fabricate la Nijni Novgorod.

Serviciul Federal nu comentează

Direcţia locală a FSB nu a dorit să comenteze intenţiile autorităţilor locale de a transforma serviciul într-un "bau-bau" pentru producători, mai ales că nici bugetul regional nu prevede anul acesta alocări de fonduri pentru FSB în scopul efectuării de controale ale calităţii produselor lactate şi alimentare. Presa locală şi cea centrală au speculat intens tema.

Din perspectiva faimei de temut a FSB, dacă într-adevăr serviciile secrete vor trece la controlul calităţii produselor lactate în Rusia, după iniţiativa celor de la Nijni Novgorod, laptele nu se va mai înăcri, carnea va rămâne proaspătă mai mult timp, iar în pâine nu vor fi descoperite cozi de şoareci, viermi şi chiar dinţi de rozătoare, concluzionează în glumă publicaţia rusă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite