Serviciile speciale ruse sunt cele mai active în Cehia conform serviciului de informaţii BIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spionii ruşi sunt "prioritate de top" pentru Serviciul de Informaţii (BIS) din Republica Cehă, menţionează RIA Novosti.

"Serviciile speciale sunt cele mai active organizații străine de spionaj în Republica Cehă", a anunţat Serviciul de Informații (BIS), menţionează RIA Novosti.

În raportul BIS pe 2011 se afirmă că spionii ruși lucrează sub acoperiri diferite, în principal, la misiunile diplomatice ruse, și într-un număr nejustificatde mare, având în vedere starea actuală a relațiilor ceho-ruse.

"Ofițeri ruși de informații au fost reperaţi la diferite evenimente publice și corporative, pentru a încerca să-și reia contactele vechi și a cunoaște oameni noi", se arata în raport.

Unul din obiectivele principale ale acestora este sectorul energetic, în special, licitația pentru finalizarea centralei nucleare de la Temelin, a mai spus BIS, citat de RIA Novosti.

"Pe baza evaluării riscurilor de securitate națională, BIS a avut ca principale priorități de contrainformații în 2011, acţiuni ale Federației Ruse și Republicii Populare Chineză", se arata în raport.

Cu toate acestea, nouă "atenţii" au fost acordate spionajului rus și doar una celui chinez.

Atenţia redusă "observatorilor" chinezi a fost justificată prin faptul că "ofițerii de informații chinezi nu prezintă un risc imediat pentru cetățenii cehi", se mai arata în raportul citat de agenţia rusă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite