Bulgarul Serghei Stanișev a fost ales președinte al socialiștilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulgarul Serghei Stanișev a fost ales sâmbătă președinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), în cadrul Congresului care se desfășoară la Bruxelles.

Stanișev a fost ales cu 91,3% voturi. El a fost președinte interimar al PES aproape un an şi a fost singurul candidat pentru conducerea partidului.

În discursul dinaintea votului, el a declarat că va încerca să sprijine toate partidele socialiste care au alegeri în ţările lor, susținând că nu există mai multe formațiuni, ci "o singură familie".

Stanișev a ales lider al socialiștilor bulgari în 2001. Între 2005-2009 a fost premier al Bugariei.

La congresul socialiştilor europeni sunt prezenţi liderii de stânga din întreaga Europă, inclusiv preşedintele Partidului Democrat al Serbiei, Boris Tadici.

Temele principale ale acestui summit sunt relaţiile regionale şi integrarea europeană, şi la el participă şi Stefan Füle, comisarul european pentru extindere.

Cu acesta prilej, vineri seara, s-au întâlnit liderii partidelor din Balcanii de Vest. Pe lângă Tadici, la reuniune au fost şi liderii partidelor de centru-stânga din regiune, inclusiv premierii Croaţiei şi Muntenegrului, Zoran Milanovic şi Igor Luksic, precum şi liderii socialiştilor din Bulgaria, Albania şi România. Partidul Socialiştilor Europeni

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite