Noul preşedinte al Serbiei pledează pentru un compromis privind Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a declarat vineri, la summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, că ţara sa este deschisă unui compromis în cadrul efortului de normalizare a relaţiilor cu Kosovo, deşi acesta promisese că nu va recunoaşte niciodată fosta provincie care şi-a declarat independenţa în 2008.

Tomislav Nikolici a afirmat că Serbia este pregătită să reia negocierile întrerupte cu Uniunea Europeană privind normalizarea relaţiilor cu fosta provincie sârbă - discuţii lansate iniţial de guvernul liberal al lui Boris Tadici, informează Associated Press, preluată de Agerpres.

Tomislav Nikolici, un fost naţionalist fervent în timpul războiului din anii '90, l-a învins pe Boris Tadici la alegerile prezidenţiale din luna mai, fapt care a provocat temeri privind posibila reapariţie a tensiunilor etnice în Balcani.

Însă, după alegeri, Nikolici a făcut mai multe declaraţii conciliante cu privire la viitoarele relaţii regionale, în încercarea de a-i asigura atât pe oficialii UE, cât şi pe vecinii Serbiei în legătură cu politicile sale proeuropene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite