Semnătura cu degetul revine în actualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai modern mijloc de plată, semn al aplicaţiilor tehnologiilor biometrice în viaţa de zi cu zi, a fost introdus în Germania, unde cumpărătorul trebuie doar să pună degetul pe ecranul unui

Cel mai modern mijloc de plată, semn al aplicaţiilor tehnologiilor biometrice în viaţa de zi cu zi, a fost introdus în Germania, unde cumpărătorul trebuie doar să pună degetul pe ecranul unui aparat care scanează amprenta şi plata este făcută. Deborah îşi face cumpărăturile într-un supermarket din sudul Germaniei.

Ca în orice magazin, fiecare produs din coş este marcat, iar lucrurile pe care le cumpără Deborah sunt absolut obişnuite. Ce este cu totul neobişnuit este modul de plată: Deborah apasă cu degetul arătător pe un ecran şi îşi primeşte bonul. Şi asta pentru că ea este doar una dintre cele peste 250 de mii de persoane din Germania care îşi plătesc acum cumpărăturile printr-o simplă apăsare a degetului.

"Cred că este foarte practic", spune Deborah, "pentru că acum pot merge la cumpărături fără să mai îmi car ceva cu mine. Nu am nevoie nici de poşetă, nici de card". Sistemul de plată prin simpla apăsare cu degetul este ideea unui specialist german în domeniul noilor tehnologii, Ulrich Kipper.

El spune ce trebuie făcut pentru ca o persoană să plătească prin apăsarea cu degetul.

"Dacă vrei să foloseşti amprentele ca sistem de plată, trebuie să te înscrii întâi la noi. Asta înseamnă că noi îţi luăm amprentele şi le depunem într-o bază de date informatizată". "Această bază colectează amprentele persoanelor, alături de coordonatele bancare ale acestora". "Sistemul este foarte sigur, pentru că posibilitatea unei erori este de numai unu la un milion".

"Iar acest procent este mult mai mic faţă de riscul furtului portmoneului sau al cărţii de credit". Sistemul de plată al lui Ulrich Kipper s-a răspândit deja şi în afara supermagazinelor, scrie BBC. (Viorica Marin)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite