Seism puternic în largul coastelor de est ale Indoneziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un seism cu magnitudinea de 6 grade a zguduit miercuri largul coastelor de est ale Indoneziei, potrivit declaraţiilor unui oficial. Momentan, nu se cunosc victime sau pagube materiale.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în mare, la 106 kilometri sud-est de oraşul Kaimana, în provincia Papua Occidentală, în timp ce hipocentrul s-a situat la o adâncime de 50 de kilometri, potrivit unui seismolog din cadrul Guvernului, relatează AFP.

Institutul american de geofizică a anunţat că a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,1 la o adâncime de 29 de kilometri în această zonă.

Nu avem informaţii despre eventuale pagube, până în prezent, a declarat oficialul indonezian.

Cutremurul s-a produs într-o regiune foarte puţin populată, din Papua, în extremitatea estică a Indoneziei, ţară situată pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă foarte activă din punct de vedere seismic.

La 25 octombrie, în cealaltă extremitate a imensului arhipelag, în largul insulei Sumatra, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a provocat un tsunami care a devastat satele din insulele Mentawai, provocând moartea a peste 400 de persoane şi lăsând alte câteva mii fără adăpost.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite