Şeful armatei, ţinta atentatului de la Ankara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Explozia a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 100 Presa turcă avansează mai multe ipoteze în legătură cu atentatul ce a avut loc marţi seara la intrarea într-un centru

Explozia a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor 100

Presa turcă avansează mai multe ipoteze în legătură cu atentatul ce a avut loc marţi seara la intrarea într-un centru comercial din Ankara. Publicaţia "Hurriyet" nu exclude ca atacul să-l fi vizat pe şeful Statului Major al armatei turce.

Explozia s-a produs pe traseul pe care generalul urma să meargă la un cocktail oferit în onoarea celor 300 de reprezentanţi din 49 de ţări prezenţi la târgul internaţional de tehnică militară IDEF-2007, care şi-a deschis uşile zilele acestea la Ankara.

O declaraţie în acest sens a fost făcută chiar de şeful armatei turce, Yasar Buyuykanyt. El a avertizat în legătură cu posibilitatea producerii de noi acte violente din partea militanţilor kurzi în marile oraşe din Turcia. Potrivit presei, PKK ar fi răspuns prin acest act de violenţă la operaţiunea de anvergură împotriva militanţilor săi, desfăşurată în prezent de armata turcă la graniţa cu Irakul.

În explozia soldată cu moartea a şase persoane şi rănirea altor circa 100, au fost utilizate patru kilograme de explozibil plastic C-4. Explozibilul a fost adus în Turcia din nordul Irakului, unde se află bazele Partidului Muncitoresc din Kurdistan. Autorul atentatului a fost un atacator sinucigaş, a anunţat guvernatorul capitalei turce, Kemal Onal.

Bilanţul victimelor exploziei de la Ankara, considerată drept un "atentat terorist laş şi brutal" de premierul turc Recep Tayyip Erdogan, a ajuns la şase morţi, între care cinci turci şi un pakistanez. Din cei 100 de răniţi, 10 sunt pakistanezi, care se aflau la Ankara pentru a participa la salonul internaţional al industriei apărării, potrivit agenţiei Anatolia, care citează un ataşat militar al Pakistanului la Ankara.

Ieri, o femeie a fost arestată în sudul Turciei având asupra sa o cantitate mare de explozibili. Guvernatorul din Adana, Ilhan Atis, a declarat că aceasta intenţiona să comită un atentat sinucigaş şi că a fost arestată în timp ce încerca să fugă cu o maşină. Ea avea asupra sa 12,3 kilograme de explozibili, două grenade şi 12 detonatoare într-o geantă, a spus oficialul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite