Şeful Comitetului Olimpic Sirian nu primeşte viză pentru Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Comitetului Olimpic Sirian, generalul Mowaffak Joumaa, nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Londra. Marea Britanie i-a refuzat viza, deoarece acesta este un apropiat al preşedintelui sirian Bashar al Assad.

Occidentul consideră regimul Assad vinovat pentru masacrarea civililor, în condiţiile unei revolte populare ce durează de mai bine de un an. Ministerul britanic de Interne este responsabil cu verificarea oficialilor care participă la Olimpiadă şi informează Comitetul Olimpic Internaţional în privinţa acreditării sau nu a unui oficial.

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a comparat recentele masacre din Siria cu cele din Bosnia, din 1990, iar premierul britanic, David Cameron, a condamnat omorurile ca fiind "brutale şi dezgustătoare".

Însărcinatul cu afaceri sirian la Londra a fost deja expulzat în urma condamnării atacurilor armatei siriene asupra civililor.

Cei 11 atleţi sirieni şi ceilalţi 20 de oficiali, printre care antrenori, care vor să participe la Jocurile Olimpice din partea Siriei, încearcă de asemenea să obţină viză.

Presa străină scrie că atleţii vor primi viză, deoarece nu sunt în armată, însă există semne de întrebare în privinţa antrenorilor şi a celorlalţi oficiali care sunt membri ai armatei siriene.

Generalul Joumaa a anunţat că ca depune plângere la Comitetul Olimpic Internaţional."Nu e corect ca accesul cuiva să fie blocat din cauză că este militar. În Siria, militarii sunt cetăţeni obişnuiţi", a spus el. "Aţi văzut că Siria agreează securitatea şi siguranţa. Suntem o ţară paşnică. Poporul sirian iubeşte poporul britanic", a mai spus el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite