Sediul de campanie din Chicago al președintelui Barack Obama, ținta unui proiect de atentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei militanţi arestaţi pentru terorism plănuiau un atentat împotriva cartierului general al campaniei preşedintelui american Barack Obama din Chicago, în cursul manifestaţiilor de protest faţă de summitul NATO de duminică şi luni, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

"Indivizii pe care i-am inculpat nu sunt manifestanţi paşnici. Sunte terorişti din interiorul Statelor Unite", a subliniat sâmbătă procurorul Anita Alvarez în faţa jurnaliştilor, adăugând că "între ţintele pe care le vizau figurau sediul de campanie al preşedintelui Barack Obama sau casa primarului (din Chicago) Rahm Emanuel".

Avocaţii acestor trei persoane, arestate miercuri, în cursul unei descinderi a poliţiei, au declarat că clienţii lor sunt "nevinovaţi", iar arestările lor reprezintă o "lovitură regizată" a forţelor de ordine menită să discrediteze mişcarea de contestare.

Procurorul şi poliţia au anunţat că deţin numeroase probe potrivit cărora "anarhişti autoproclamaţi" fabricau cocteiluri Molotov şi intenţionau să producă tulburări în cursul summitului NATO.

Aceştia au evocat, de asemenea, proiecte de atentate împotriva unui număr de patru posturi de poliţie şi faptul că una dintre persoanele arestate ar fi spus "Aţi văzut vreodată un poliţist arzând?", potrivit lui Alvarez.

Pentru a găzdui summitul NATO, autorităţile din Chicago au plasat centrul oraşului sub un important dispozitiv de securitate, în aşteptarea unei manifestaţii a opozanţilor, prevăzută duminică la prânz, notează Mediafax.

Un oficial din cadrul poliţiei, Garry McCarthy, a insistat asupra faptului că nu există "ameninţări iminente", dar nu a vrut să precizeze dacă au fost efectuate şi alte arestări cu privire la acest proiect de atentat.

"Ancheta nu este finalizată", le-a spus el jurnaliştilor. "Era necesar ca această etapă să fie efectuată, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă aceşti indivizi", a adăugat el.

Cele trei persoane arestate sunt Brian Church, în vârstă de 22 de ani, din Fort Lauderdale (Florida, sud-est), Jared Chase, în vârstă de 27 de ani, din Keene (New Hampshire, nord-est) şi Brent Betterly, în vârstă de 24 de ani, din Massachusetts (nord-est).

Mai multe manifestaţii au avut deja loc, la Chicago, iar 14 persoane au fost arestate, majoritatea pentru infracţiuni minore.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite