Securitate maximă pentru flacăra olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Torţa purtată de guvernatorul capitalei Indoneziei s-a stins din motive tehnice Flacăra olimpică a sosit în noaptea de luni spre marţi la Jakarta, în Indonezia, dar nu a putut fi

Torţa purtată de guvernatorul capitalei Indoneziei s-a stins din motive tehnice

Flacăra olimpică a sosit în noaptea de luni spre marţi la Jakarta, în Indonezia, dar nu a putut fi văzută decât de 5.000 de persoane, care au avut acces în incinta stadionului naţional Bung Karno numai pe bază de invitaţii. Peste 2.000 de poliţişti au fost defăşuraţi pentru a proteja torţa de eventuale atacuri, ţinând la distanţă manifestanţii protibetani.

Guvernatorul Jakartei, Fauzi Bowo, a fost primul care a transportat torţa, care s-a stins după câteva secunde, cel mai probabil din motive tehnice. Flacăra a fost reaprinsă şi şi-a continuat drumul pe un traseu redus la maximum.

Flacăra olimpică a fost purtată în Indonezia de douăzeci şi patru de persoane, printre care s-au numărat vedete de televiziune şi artişti. Dintre sportivii participanţi la ştafetă, cei mai mulţi au fost jucători de badminton, singurul sport în care Indonezia străluceşte pe plan internaţional. Printre ceilalţi purtători ai torţei s-au numărat ambasadorul Chinei la Jakarta, precum şi ministrul indonezian al turismului.

Manifestanţi reţinuţi

Poliţia indoneziană a dispersat ieri un grup restrâns de manifestanţi protibetani, cu câteva ore înainte de trecerea flăcării olimpice prin Jakarta. Cel puţin nouă manifestanţi, printre care şi un cetăţean olandez, au fost reţinuţi de poliţişti. Jakarta reprezintă a cincea etapă a traseului asiatic al flăcării olimpice, după Islamabad, New Delhi, Bangkok şi Kuala Lumpur.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite