Secretele murdare ale liderilor Americii Latine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eva Peron şi-ar fi însuşit bunuri ale evreilor exterminaţi. Salvador Allende ar fi dorit să introducă o politică de sterilizare după model nazist.

Dezvăluirile apar în „The Politically Incorrect Guide to Latin America", un volum controversat semnat de doi jurnalişti brazilieni, Leandro Narloc şi Duda Teixeira. Cei doi şi-au propus să arate „faţa neplăcută a figurilor istorice" şi recunosc cu francheţe că volumul este „incorect politic".

Eva Peron, a doua soţie a a preşedintelui argentinian Juan Peron, este una dintre cele mai respectate figuri din Argentina, la aproape 60 de ani de la moartea sa. Aura sa se bazează pe numeroasele spitale, şcoli şi orfelinare construite în zonele sărace şi pe sprijinul imens acordat soţului ei.

Frica de amerindieni

Chiar dacă în trecut au mai apărut diverse informaţii despre ea, precum miile de pantofi pe care îi avea şi maşinile de lux cu care umbla, Evita continuă să-i inspire pe argentieni. Potrivit jurnaliştilor brazilieni, ea ar fi intrat în posesia mai multor bunuri provenite de la evreii exterminaţi în lagărele de concentrare.

Aceste bunuri au fost aduse de naziştii pe care soţul ei i-a ajutat să se stabilească în Argentina după încheierea celui de-al doilea Război Mondial. Cei mai cunoscuţi dintre ei sunt Adolf Eichmann şi Josef Mengele, poreclit „Îngerul Morţii".

Salvador Allende, liderul marxist al Chile, care s-a sinucis în timpul loviturii de stat din 1973, „a ratat de puţin" introducerea unei legi de inspiraţie nazistă privind sterilizarea ca mijloc de reducere a bolilor genetice. Cea mai mare teamă a lui Simon Bolivar era că negrii şi amerindienii vor prelua puterea în Venezuela.

Citeşte şi:

Chavez l-a dezgropat pe Simon Bolivar

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite