Secretele celei mai puternice femei din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se relaxează în bucătărie şi în drumeţii. Prima femeie-cancelar din istoria Germaniei nu ezită să vorbească deschis despre viaţa personală.

>> Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se relaxează în bucătărie şi în drumeţii.

Prima femeie-cancelar din istoria Germaniei nu ezită să vorbească deschis despre viaţa personală. Situată pentru al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului femeilor cele mai puternice din lume - alcătuit de "Forbes" - Angela Merkel a acordat recent un interviu săptămânalului "Stern". Cu această ocazie, ea a dezvăluit "ce face pentru a se menţine în formă".

Cancelarul german se relaxează în bucătărie, gătind, şi îşi reîncarcă bateriile prin somn. La sfârşit de săptămână, Angela Merkel este preocupată să iasă în aer liber şi să doarmă mai mult, pentru a recupera orele pierdute dinaintea weekendului. Seara mănâncă numai salate de legume, care sunt foarte bune pentru sănătate.

Cel mai bine o relaxează ocupaţiile practice. "Când gătesc ceva bun, mă concentrez foarte mult asupra ceea ce fac. Iarna îmi place schiul de fond, iar vara, drumeţiile la munte. Sunt lucruri care mă împiedică să mă mai gândesc la politică şi care mă fac să mă simt foarte bine", a subliniat Merkel.

De Crăciun, schiază

De asemenea, politiciana germană are un mod original de a-şi petrece Crăciunul. "Schiez în munţi şi, când mă întorc, gătesc o gâscă la cuptor", a mărturisit ea, cu prilejul interviului publicat în ediţia de azi a săptămânalului "Stern". Dincolo de preocupările de femeie absolut obişnuită, Angela Merkel a dovedit performanţe politice care le-au egalat şi chiar le-au depăşit pe cele ale celebrei "Doamne de fier" a Marii Britanii, Margaret Thatcher, cu care a fost comparată nu numai o dată. Coaliţia dintre creştin-democraţi/creştin-sociali (CDU-CSU) şi social-democraţi (SPD), condusă de Angela Merkel (CDU), a rămas populară în rândul patronilor din Germania.

Un sondaj realizat la începutul anului arăta că 72% din nemţi sunt "foarte mulţumiţi" şi "mulţumiţi" de munca primei femei-cancelar.

"În afara eforturilor depuse în plan intern, Merkel a relansat şi relaţiile externe ale ţării sale, cucerindu-şi omologii din alte state cu inteligenţa sa sclipitoare. Are un farmec aparte, care nu se bazează pe cochetărie. Ea şi-a transformat sacoul-pantalon într-o "uniformă", îndulcind linia masculină cu discrete şiraguri de perle de bun gust. Analişii spun că această vestimentaţie sobră, dar rafinată, o pune în valoare. Iar transparenţa privitoare la viaţa personală îi asigură popularitatea.

Prima femeie-cancelar

Născută la Hamburg, la 17 iulie 1954, Angela Dorothea Merkel a fost aleasă în funcţia de cancelar al Germaniei la 22 noiembrie 2005 de către Bundestag. Este de subliniat că ea a devenit prima femeie-cancelar din istoria ţării. Pentru contribuţia pe care şi-a adus-o în depăşirea crizei din Uniunea Europeană, Merkel va primi în 2008 un premiu pentru merite europene, decernat de oraşul Aachen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite