Secera şi ciocanul în inima Bruxelles-ului. Simbolurile comuniste au creat o dispută diplomatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul de la Bruxelles a promis diplomaţilor lituanieni că va scoate din sediul central din capitala belgiană posterul care conţine diferite simboluri, inclusiv cel sovietic – secera şi ciocanul, a declarat ieri trimisul special la Reprezentanţa Permanentă a Lituaniei de pe lângă Uniunea Europeană, Arunas Vinciunas, citat de karadeniz-press.ro.

Politicienii lituanieni au declarat că acest poster montat în sediul central al Comisiei Europene, în inima Bruxelles-ului, demonstrează că Europa nu arată suficientă sensibilitate faţă de crimele comunismului. Posterul în cauză a ajuns în holul CE în urma unui concurs finanţat parţial de Comisie.
Moldova, Polonia şi Cehia au interzis simbolurile comuniste


În urmă cu două săptămâni, naţionaliştii ucrainieni de la partidul Svoboda (Libertate) au anunţat, prin vocea liderului formaţiunii, că îşi doresc şi ei interzicerea simbolurilor comuniste în Ucraina, după exemplul Republici Moldova.

 În Moldova, secera şi ciocanul sunt interzise printr-o lege promulgată de preşedintele moldovean în această vară. În Polonia, de asemenea, simbolurile sovietice şi cele naziste sunt interzise.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite