Sclavii chinezi munceau câte 20 de ore pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de chinezi, între care şi copii, sclavi în fabricile ilegale de cărămidă din China, au fost eliberaţi Peste 200 de persoane, printre care şi 29 de copii, care lucrau pe post de

Sute de chinezi, între care şi copii, sclavi în fabricile ilegale de cărămidă din China, au fost eliberaţi

Peste 200 de persoane, printre care şi 29 de copii, care lucrau pe post de sclavi în mai multe fabrici de cărămidă ilegale din centrul Chinei, au fost eliberate de autorităţi. Oamenii au mărturisit că erau forţaţi să lucreze, fără plată, câte 20 de ore pe zi, erau hrăniţi doar cu pâine şi apă. Mulţi nu-şi mai schimbaseră hainele de peste un an.

Poliţia a intervenit în urma unor articole apărute în presa chineză privind soarta copiilor forţaţi să muncească în condiţii inumane. Aproximativ 35.000 de poliţişti au percheziţionat cele peste 7.000 de fabrici de cărămidă din provincia Henan.

Victimele au fost "ispitite sau aduse cu forţa de traficanţii de carne vie" şi apoi "bătute, înfometate şi forţate să muncească ore în şir fără să fie plătite", informează Xinhua. Poliţia a reţinut 120 de suspecţi, iar cercetările continuă.

Chinezii iau atitudine

400 de taţi din Henan au cerut ajutorul autorităţilor, miercuri, printr-o petiţie online, pentru a le fi salvaţi copiii, captivi în fabricile de cărămidă din munţii Shanxi. Ei au afirmat că şi-au riscat vieţile şi şi-au cheltuit toţi banii, reuşind, în urma unei incursiuni în munţi, să salveze doar 40 de copii, între care cel mai mic are numai opt ani.

Aţi 1.000 de copii au fost răpiţi de traficanţi în scopul de a fi vânduţi ca sclavi. "Am fost şocaţi de ceea ce am văzut", au afirmat temerarii chinezi, citaţi de presa naţională.

"Unii dintre copii trăiesc în izolare de peste şapte ani; mulţi au fost bătuţi şi mutilaţi pentru că au încercat să evadeze, iar unora, supraveghetorii le-au pus cărămizi încinse pe spate".

Nu mai târziu de săptămâna trecută, 31 de muncitori au fost salvaţi dintr-o fabrică de cărămizi din Shanxi. Opt dintre ei erau atât de traumatizaţi încât nu-şi puteau aminti nimic mai mult decât numele.

Cazuri similare s-au înregistrat şi într-o regiune din apropiere de Henan

Şi acolo, căutările au pornit la iniţiativa mass-mediei. Cazul a fost prezentat în presa naţională chineză, după ce părinţii copiilor dispăruţi au pornit o campanie pe internet pentru găsirea lor.

Copiii abuzaţi, o realitate a zilelor noastre

Organizaţia Human Rights Watch apreciază că recrutarea copiilor şi forţarea lor să lucreze în condiţii inumane
este o practică întâlnită peste tot în lume. Reprezentanţii organizaţiei dau ca exemplu ţările vest-africane, unde copiii-sclavi sunt obligaţi să lucreze în mine, ajung pe străzi sau sunt "expediaţi" în Europa, ca victime
ale comerţului cu sclavi sexuali. Copiii săraci din mediul rural sunt trimişi să "locuiască" la rude mai bogate, la oraş. Specialiştii comentează că, deşi există şi exemple de copii care au avut parte de experienţe pozitive, în general, sistemul este unul de exploatare şi abuz.

Raportul HRW citează cazul unei fete de 15 ani, trimisă să lucreze ca ajutor în gospodăria unei rude, în capitala statului Guineea. Fata a mărturisit cum era violată de soţul femeii, de fiecare dată când soţia lipsea de acasă. Numeroase sunt şi cazurile copiilor care ajung slugi în casele bogaţilor, unde gătesc, fac curăţenie şi se ocupă de treburile gospodăriei. Majoritatea acestor cazuri nu ajung în atenţia autorităţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite