Schwarzenegger, "terminatorul" funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schwarzenegger, guvernatorul statului California, a anunţat suprimarea a circa 22.000 de posturi California se confruntă cu o gravă criză bugetară. Alesul republican şi-a cerut scuze

Schwarzenegger, guvernatorul statului California, a anunţat suprimarea a circa 22.000 de posturi

California se confruntă cu o gravă criză bugetară. Alesul republican şi-a cerut scuze că a fost nevoit să ia măsuri radicale pentru a evita o criză de mare amploare.

Guvernatorul republican al statului California, Arnold Schwarzenegger, a anunţat desfiinţarea a circa 22.000 de posturi de funcţionar şi reducerea la minimul legal a salariului acordat altor 200.000 de angajaţi ai instituţiilor administrative, în contextul în care California se confruntă cu o gravă criză bugetară, potrivit BBC.

Fostul "Terminator" a informat că a semnat un decret care impune reduceri drastice ale cheltuielilor statului California, care se confruntă cu un deficit de 15,2 miliarde de dolari.

Risc de plângeri

"Astăzi (joi - n.r.) îmi exercit prerogativele pentru a evita o criză de mare amploare şi pentru a permite statului nostru să meargă înainte", a precizat fostul actor.

"Nu este o acţiune pe care îmi este uşor să o întreprind, dar nu dispunem de resurse bugetare şi, în calitate de guvernator, trebuie să mă asigur că statul nostru are suficienţi bani pentru a-şi plăti facturile", a adăugat Schwarzenegger.

Aplicarea decretului ar putea fi împiedicată de ministrul de Finanţe al Californiei, John Chiang. El a promis că nu va impune reduceri de salarii, pentru că o asemenea măsură riscă să provoace o cascadă de plângeri civile împotriva statului.

Circa 30 de state, cu probleme

Decizia lui Schwarzenegger intervine în contextul în care aleşii statului nu au aprobat încă bugetul, la o lună după începerea anului fiscal, care debutează în California la 1 iulie. În mod ironic, ex-"Terminator" a ajuns în funcţie în 2003, după ce predecesorul său democrat s-a confruntat cu o gravă criză financiară. Circa 30 de state americane întâmpină probleme similare.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite