Schwarzenegger, misiune high-tech în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, i-a întors, săptămâna aceastea, vizita şefului statului rus, Dmitri Medevedev. În iunie, liderul de la Kremlin s-a dus să vadă cu ochii lui „templul“ tehnologic de ultimă generaţie de la Silicon Valley.

Schwarzenegger a venit însoţit de 25 de oameni de afaceri de la cele mai reprezentative companii din California. Preşedintele rus l-a dus pe oaspetele său să vadă locul unde se va ridica proiectul său de suflet, Centrul de inovaţii de la Skolkovo, aflat la periferia Moscovei. „Cred că puteţi crea un adevărat boom în industria de înaltă tehnologie. Îmi place locul, are un potenţial enorm, există multe oportunităţi. Te uiţi şi poţi spune: Dumnezeule, e ca un diamant sau o mină de aur!", a exclamat fostul actor hollywoodian.

„California este gata să ajute Rusia să-şi diversifice economia ", a mai spus Schwarzenegger. Guvernatorul a apreciat eforturile lui Medvedev de a moderniza economia Rusiei şi că doreşte să se folosească de experienţa americană în cadrul centrului de inovare de la Skolkovo (viitorul Silicon Valley rusesc). În opinia sa, liderii Rusiei pot începe acum să se concentreze pe diversificarea economiei dependentă de hidrocarburi. „Nu există niciun motiv pentru care Rusia nu poate produce cele mai bune maşini pe care să le exporte în statele europene", a subliniat guvernatorul Californiei care a fost plimbat de Medvedev cu o maşină de epocă, Ceaika, folosită de şi foştii lideri sovietici. Schwarzenegger i-a dat liderului de la Kremlin şi o lecţie de culturism. „Noi nu am vorbit numai despre investiţii, ci şi de sport", a scris preşedintele rus pe contul său de Twitter.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite