VIDEO Schimb de spioni între Rusia şi Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O avocată a expertului în arme nucleare Igor Sutyagin, condamnat pentru spionaj în favoarea Marii Britanii, în 2004, a declarat că Rusia ar dori să-l dea la schimb pe acesta contra unuia dintre cei 10 spioni ruşi reţinuţi în SUA, luna trecută.

Anna Stavitskaya susţine că deţine informaţia chiar de la omul de ştiinţă, care i-a spus că va face parte dintr-un lot de 10 persoane care vor fi date la schimb, relatează BBC Online.

Igor Sutyagin a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pe motiv că a oferit informaţii confidenţiale unei companii din Marea Britanie. Potrivit procurorilor ruşi, compania era, în realitate, un paravan pentru CIA. Avocata lui a declarat că Sutyagin a fost mutat recent dintr-un penitenciar din nordul Rusia într-o închisoare din Moscova.

Oficial, nu a fost anunţat niciun schimb de spioni între Rusia şi SUA. Luna trecută, 10 persoane au fost arestate în Statele Unite, fiind suspectate că sunt agenţi secreţi ruşi. Al 11-lea membru al reţelei a fost reţinut în Cipru, dar "s-a evaporat" la puţin timp după ce a fost eliberat din închisoare pe cauţiune. 

Nu era o Mata Hari

După ce fostul soţ al Annei Chapman, "femeia fatală" a reţelei care ar fi spionat în favoarea Rusiei de mai multe decenii, a povestit tabloidelor detalii picante despre viaţa lor, a venit rândul mamei să iasă în public.

Irina Kuşcenko a declarat pentru cotidianul rus "Tvoi Den" că fiica ei nu este nicidecum o Mata Hari, ci o persoană de 28 de ani ce duce o viaţă absolut normală.

În schimb, fostul soţ al Annei, Alex Chapman, a afirmat în mai multe interviuri acordate presei britanice că rusoaica a fost recrutată de tatăl său, Vasili Kuşcenko, despre care acesta susţine că se prezenta drept un diplomat, dar era, de fapt, agent KGB. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite