Schimb de focuri la un hotel de lux din Rio de Janeiro: O persoană a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a fost ucisă şi patru agenţi de poliţie au fost răniţi sâmbătă în urma unui schimb de focuri dintre forţele de ordine şi mai mulţi indivizi înarmaţi, care au pătruns într-un hotel de lux din Rio Janeiro şi au luat ostatice 35 de persoane.

În urma intervenţiei poliţiei, zece persoane au fost arestate, iar ostaticii eliberaţi, după aproape două ore, relatează CNN. Persoana decedată a fost identificată ca fiind Adriana Duarte de Oliveira dos Santos în vârstă de 41 de ani, care era căutată pentru trafic cu droguri.

Poliţia spune că evenimentele au început în afara hotelului, când forţele de ordine au "interceptat" cel puţin 40 de persoane mascate, suspectate că au legături cu traficul de droguri. Indivizii se aflau în dubiţe, pe motociclete şi în maşini şi fluturau pistoale şi puşti pe drumul de faleză.

Schimbul de focuri cu poliţia a durat aproximativ 20 de minute. Mai mulţi gangsteri au fugit în hotel, unde au luat oameni ostatici. Aceştia au fost ţinuţi în bucătărie două ore, timp în care poliţia a înconjurat zona, a negociat cu autorii luării de ostatici şi a pus capăt asediului.

Cu o rată mare a criminalităţii, securitatea oraşului rămâne principala îngrijorare în contextul în care Rio de Janeiro va găzdui, în 2014, mai multe meciuri din cadrul Campionatului Mondial de fotbal, iar doi ani mai târziu, în 2016, va organiza şi Jocurile Olimpice de vară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite