O nouă acuzaţie la adresa comandantului vasului Costa Concordia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul vasului Costa Concordia, Francesco Schettino, este acuzat că a omis să descrie autorităţilor maritime italiene gravitatea incidentului care a dus, la 13 ianuarie, la naufragiul pachebotului, în apropierea Insulei Giglio, relatează AFP.

Acest capăt de acuzare se adaugă celor trei deja existente: omucidere multiplă din imprudenţă, naufragiu şi părăsirea navei.

Căpitanul şi secundul său, împreună cu alţi şapte angajaţi ai companiei Costa Crociere, sunt anchetaţi în cazul acestui naufragiu, care a dus la moartea a 32 de persoane, între care o fetiţă în vârstă de cinci ani, notează Mediafax.

Schettino se află sub arest la domiciliu, la reşedinţa sa de la sud de Napoli.

Procurorul din Grosseto, cel care conduce ancheta, a adăugat cel de-al patrulea capăt de acuzare pe baza dreptului navigaţiei.

Conform anchetatorilor, lui Schettino i se reproşează că nu a comunicat căpităniei portului din Livorno gravitatea situaţiei, întârziind în primul rând organizarea operaţiunilor de salvare.

Costa Concordia avea la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.200 de turişti având 60 de naţionalităţi diferite şi aproximativ 1.000 de membri ai echipajului. Nava a lovit o rocă în apropierea Insulei Giglio, situată în arhipelagul toscan, și a naufragiat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite