Scenă macabră în Mexic: doi tineri au fost mutilaţi şi spânzuraţi de un pod, din cauza mesajelor postate pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilizatorii de reţele sociale care au denunţat activităţile unor reţele de traficanţi de droguri din Mexic au primit miercuri o avertizare dură. Două trupuri mutilate au fost agăţate de un pod, la fel ca nişte bucăţi de carne de abator.

Unul dintre cadavre aparţine unei femei. Abdomenul acesteia a fost spintecat cu mai multe tăieturi adânci, iar cadavrul ei a fost legat de mâini şi de picioare.
Atacatorii au dezbrăcat-o şi au lasat-o să atârne de pod, la fel cum se procedează cu animalele de la abator.
Al doilea cadavru aparţine unui bărbat. Acesta a fost găsit cu tăieturi adânci în umărul drept.

Potrivit unui anunţ lăsat în apropiere, cadavrele apartin unui cuplu de tineri de 20 de ani. Aceştia au fost ucişi pentru că au denunţat activităţile unei grupări de traficanţi de droguri pe o reţea socială.

„Asta vor păţi toţi cei care vor posta lucuri amuzante pe internet. Ar fi bine să fiţi atenţi. Sunt pe urmele voastre”, avertizează criminalii, potrivit CNN.
În Mexic, mesajele on-line au devenit unele dintre cele mai puternice voci de denunţare a violenţei. În unele părţi ale Mexicului, mass-media tradiţională a fost redusă la tăcere, astfel ca singura metodă de comunicare a infracţiunilor a fost preluată de internet. Uneori, chiar şi autorităţile se tem să vorbească despre cartelurile de droguri.
De obicei, bandele de traficanţi atârnă victimele de poduri sau de pasaje de autostradă, dar este pentru prima dată când se adresează utilizatorilor de reţele sociale.
Cele două victime găsite la podul Nuevo Laredo nu au fost identificate, deoarece nu a venit nimeni să le recunoască.

În astfel de cazuri, este aproape imposibil de aflat dacă victimele au denunţat vreo grupare de traficanţi pe internet, întrucât nimeni nu îşi dă numele real pe astfel de reţele de socializare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite