Scandalul plagiatului lui Ponta a ajuns în presa germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa germană comentează poziţia premierului Victor Ponta faţă de decizia Curţii Constituţionale referitoare la reprezentarea României la summiturile Consiliul European, notând, în altă ordine de idei, că scandalul plagiatului ia amploare.

Într-un articol semnat de Karl- Peter Schwarz, Frankfurter Allgemeine Zeitung notează că este pentru prima dată de la înlăturarea regimului comunist când un premier al României nu respectă o decizie a Curţii Constituţionale. "Premierul social-democrat Victor Ponta a respins decizia judecătorilor Curţii Constituţionale, acuzându-i pe cinci judecători din totalul de nouă, cei care au votat în favoarea deciziei, că sunt instrumente ale intrigilor politice puse la cale de preşedintele Traian Băsescu", relatează FAZ.

La rândul său, Tiroler Tageszeitung observă că scandalul de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta ia amploare: "Joi seara, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a intervenit fără vreun anunţ prealabil în componenţa Consiliului National pentru Recunoaşterea Diplomelor Universitare, instituţie care vineri trebuie să înceapă oficial cercetarea lucrării de doctarat a lui Ponta. Pop şi-a justificat măsura prin ineficienţa comisiei, în timp ce comentatorii văd în asta o încercare a premierului de a-şi asigura o sentinţă care să-i fie favorabilă".

Referindu-se la concluziile summitului european, Frankfurter Allgemeine Zeitung titrează pe prima pagină: "Controverse la Bruxelles privind introducerea unor noi mecanisme de asistenţă financiară. Spania şi Italia cer sprijin de urgenţă, Berlinul nu vrea însa o reluare a negocierilor".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite