Scandal de plagiat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal de plagiat zguduie Germania. De data aceasta, persoana acuzată este chiar ministrul Educaţiei şi Cercetării, Annette Schavan. Ea spune că după analiza experţilor asupra lucrării sale de doctorat, toate acuzaţiile se vor dovedi nefondate.

Lucrarea incriminată datează din urmă cu 32 de ani. Problema ministrului este că ea şi-a ridicat ştacheta extrem de sus, pe când acuzat de plagiat era Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, fostul ministru al Apărării, care a demisionat din aceleaşi motive.

MINISTRUL EDUCAŢIEI SE APĂRĂ

Presa nu a uitat acel zâmbet maliţios al ministrului Educaţiei care avea să se distanţeze prima de colegul ei de la Apărare. Cancelarul Angela Merkel a declarat că are deplină încredere în ministrul său, dar sprijinul politic n-o va ajuta pe Annette Schavan în caz de nevoie, notează „Der Spiegel".

Dacă Universitatea Heinrich Heine din Dusseldorf îi va retrage titlul, ministrul Schavan va trebui să demisioneze. O demisie ar însemna probleme pentru Angela Merkel în contextul alegerilor de anul viitor. O reformare a cabinetului nu ar da bine în ochii electoratului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite