Scandal sexual la ambasada britanică din Bagdad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei irakieni, o femeie de serviciu şi doi bucătari, foşti angajaţi la ambasada britanică din Bagdad, acuză personalul din instituţie de hărţuire sexuală şi abuzuri. Femeia a declarat

Trei irakieni, o femeie de serviciu şi doi bucătari, foşti angajaţi la ambasada britanică din Bagdad, acuză personalul din instituţie de hărţuire sexuală şi abuzuri. Femeia a declarat pentru cotidianul britanic "Times" că un reprezentant al firmei KBR, care menţine curăţenia în incinta ambasadei, i-a oferit un salariu dublu în schimbul unei nopţi petrecute împreună.

Ea spune că, în urma refuzului, i s-a diminuat salariul, iar ulterior a fost concediată. Afirmaţiile sale sunt susţinute de doi bucătari, care, după ce au discutat cu o comisie de anchetă a ambasadei, au fost şi ei concediaţi. Reclamanţii spun că unii dintre managerii de la KBR pipăiau adesea personalul irakian, pe care îl plăteau sau îl recompensau în diferite feluri, în schimul favorurilor sexuale. Cei trei irakieni doresc ca Ministerul de Externe britanic să deschidă o anchetă.

Compania KBR, cu sediul în Houston (Texas) asigură cateringul şi curăţenia şi la ambasada americană din Bagdad. Reprezentanţii firmei neagă acuzaţiile, susţinând că nu există nicio dovadă. "Am discutat cu reprezentanţii KBR şi suntem mulţumiţi de explicaţii", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe britanic.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite