Şase italieni împuşcaţi mortal în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit poliţiei, este vorba despre o răfuială în stil mafiot între două clanuri din Calabria, însă "încheierea conturilor într-o ţară străină este fără precedent" Şase

Potrivit poliţiei, este vorba despre o răfuială în stil mafiot între două clanuri din Calabria, însă "încheierea conturilor într-o ţară străină este fără precedent"

Şase bărbaţi italieni au fost împuşcaţi mortal lângă o gară din oraşul vest-german Duisburg. Potrivit estimărilor poliţiei, ar fi vorba despre o răfuială între benzi criminale italiene. Cinci cadavre au fost descoperite în două maşini de lângă un restaurant italian, iar a şasea victimă a murit în timp ce era transportată la spital. Un purtător de cuvânt al poliţiei germane a declarat că victimele, cu vârste între 16 şi 39 de ani, au fost împuşcate în cap.

Toţi cei şase bărbaţi aveau legătură cu un renumit clan criminal din regiunea Calabria (Italia) - Clanul "Ndrangheta - implicat într-un lung conflict, care a mai făcut victime în trecut. Potrivit ministrului de interne al Italiei, Giuliano Amato, disputa este cunoscută în Calabria drept "Scandalul San Luca", după numele satului unde a început, în 1991.

Poliţia a declarat că omul care a fost transportat la spital nu a spus nimic înainte de a muri. Cadavrele au fost descoperite în jurul orei 2.30, ora locală, când o femeie aflată în trecere a auzit focuri de armă şi a anunţat o patrulă a poliţiei.

După 30 de minute, poliţia a descoperit patru cadavre într-o maşină parcată lângă un restaurant italian, la circa 100 de metri de gara oraşului. Celelalte două victime au fost găsite într-o dubă, în apropiere. Martorii spun că au văzut doi oameni în zonă la ora atacului.

Incidentul a şocat oraşul Duisburg, unde asemenea incidente sunt rare. "Aparenta încheiere de conturi într-o ţară străină este fără precedent. În Germania, există mulţi oameni originari din Calabria, dar până acum prezenţa lor a fost destul de discretă, încercând să nu atragă atenţia", a declarat un oficial al poliţiei din Calabria, Luigi De Sena, pentru agenţia Ansa.

Poliţia germană examinează camerele video amplasate în gara oraşului şi solicită martorilor oculari să facă declaraţii. Poliţia germană afirmă că până acum toate pistele anchetei rămân deschise.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite