Sarkozy mai primeşte o lovitură: Liderul centrist François Bayrou va vota cu Hollande

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul centrist François Bayrou, clasat pe locul 5 după primul tur al prezidentialelor cu 9 procente din sufragii, a anuntat aseară că personal va vota duminică cu socialistul François Hollande. Chiar şi fără să le dea vreun consemn de vot celor care l-au ales acum două săptămâni, Bayrou provoacă un adevàrat seism politic.


„ Nu mai îmi regăsesc valorile în discursul lui Nicolas Sarkozy", spune Bayrou. Denunţâmd „fuga disperată a presedintelui-candidat după electoratul extremei drepte, clipul său de campanie pentru turul doi şi discursul privind frontierele şi imigraţia", Bayrou s-a transformat în procurorul politicii promovată de Nicolas Sarkozy.

Considerând că s-a încălcat o linie roşie, aceea a distanţei fată de ideiile promovate de Frontul Naţional şi lidera acestuia Marine Le Pen, Bayrou spune că va vota cu François Hollande cu toate că centristul a ţinut să precizeze că "nu este şi nu va deveni un om de stânga". Primul ministru conservator François Fillon a reacţionat şi a spus că "această decizie este luată de un om singur şi întristat " în timp ce secretarul general al partidului prezidenţial UMP dar şi alţi foşti partizani ai lui Bayrou s-au declarat stupefiaţi în faţa unei hotărâri considerată drept "nejustificată".

Socialistul François Hollande spune "nu a existat vreo negociere cu liderul centrist. A fost decizia unui om independent care nici pe departe nu s-a raliat politicii mele" spune Hollande.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite