Sarkozy exclude orice acord cu Marine Le Pen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele-candidat va face tot ce mai poate face pentru a obţine voturile obţinute de Frontul Naţional (extrema dreaptă) în primul tur de scrutin.

La nivel declarativ. Dar nu va accepta prezenţa niciunui ministru al formaţiunii lui Marine Le Pen. „Nu va exista un acord cu Frontul Naţional, nu vor exista miniştri ai FN", a explicat liderul de la Elysée, chiar dacă a promis să nu „diabolizeze" electoratul lui Marine Le Pen, scrie „Le Figaro".

Întrebat ieri de France Info de ce nu ar permite o deschidere către extrema dreaptă dacă ar fi reales pe 6 mai, Sarkozy a răspuns: „Nu am dorit asta niciodată şi nu voi face asta niciodată, pentru că există dezacorduri între noi".

Cu o zi înainte, ministrul Finanţelor, François Baroin, dăduse asigurări că nu va exista un acord cu FN nici în vederea alegerilor legislative din iunie. Thierry Mariani, lider al taberei mai radicale din cadrul UMP (partidul de guvernământ), a declarat de asemenea că nu este favorabil unui asemenea acord.

Curtarea prea evidentă a FN ar fi dus şi la dezacorduri cu ministrul său de Externe, Alain Juppé, scrie presa franceză. Tendinţa în cadrul partidului e clară. Şi, cu toate acestea, 64% din alegătorii lui Nicolas Sarkozy şi-ar dori o înţelegere cu formaţiunea lui Marine Le Pen înaintea legislativelor, arată un sondaj OpinionWay.

Actualul lider francez are nevoie de cât mai multe din cele 6,4 milioane de voturi obţinute de FN la primul tur, în contextul în care toate sondajele arată că va pierde turul doi în favoarea socialistului François Hollande.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite