Sarkozy şi-a pierdut calmul într-un interviu televizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iritat de o întrebare privind-o pe fosta sa soţie, preşedintele şi-a smuls microfonul şi a ieşit din platou, lăsând-o derutată pe corespondenta CBS. Invitat în emisiunea informativă

Iritat de o întrebare privind-o pe fosta sa soţie, preşedintele şi-a smuls microfonul şi a ieşit din platou, lăsând-o derutată pe corespondenta CBS.

Invitat în emisiunea informativă "60 de minute" a canalului CBS, preşedintele Franţei şi-a pierdut sângele rece. Vizibil iritat încă de la începutul interviului, el şi-a numit ataşatul de presă "imbecil", iar apoi a cedat nervos la întrebarea privind-o pe soţia sa, Cecilia.

Emisiunea "60 de minute" a canalului CBS, care a inclus şi un amplu reportaj intitulat "Sarko Americanul", a intenţionat realizarea unui portret al preşedintelui Franţei pentru telespectatorii de peste Ocean. Interviul, difuzat integral duminică seară, înfăţişează un Sarkozy vizibil nervos, rotindu-şi ochii în semn de plictiseală şi numindu-şi ataşatul de presă imbecil pentru că i-a programat întâlnirea.

În tot cursul discuţiei, preşedintele francez s-a certat cu Leslie Stahl, corespondentul american al televiziunii. El s-a declarat "prea ocupat" pentru a-şi face timp pentru un interviu "stupid". "Nu am timp. Am treburi importante de făcut.

Nu sunt furios, sunt grăbit", a declarat el în cursul interviului. În final, a încheiat brusc conversaţia, atunci când a fost întrebat despre starea mariajului său. "Dacă aş avea ceva de spus despre Cecilia, nu aş face aici acest lucru", a declarat el, după care a refuzat orice altă întrebare. "M-aţi mai întrebat acest lucru", spune el, în timp ce îşi smulge microfonul, se ridică şi pleacă, lăsând-o singură pe corespondenta CBS, Leslie Stahl, care pare derutată.

"Imprevizibil şi nervos"

"La revedere, mulţumesc. Bon courage", mai adaugă el înainte de a ieşi din platou. Interviul a fost realizat cu două săptămâni înainte de anunţul public privind divorţul soţilor Sarkozy, pe 18 octombrie, dar transmis integral abia duminică.

Problemele mariajului Sarkozy au devenit evidente atunci când fosta sa soţie, Cecilia, care s-a implicat în negocierile privind eliberarea asistentelor bulgare şi a medicului palestinian arestaţi în Libia, nu a luat parte la ceremonia în cadrul căreia preşedintele francez a fost răsplătit cu o medalie, la Sofia.p Reacţia lui Sarkozy justifică portretul ce i-a fost făcut de CBS: "Un şef de stat imprevizibil şi nervos".

Aceasta este imaginea cu care el riscă să rămână în faţa telespectatorilor americani chiar dacă, potrivit lui Corine Lesnes, corespondenta cotidianului "Le Monde" la Washington, el a revenit ulterior în platou pentru a termina interviul. Nicolas Sarkozy este aşteptat într-o vizită oficială la Washington pe 6 şi 7 noiembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite