Sarkozy, în război cu ţiganii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul unei reuniuni recente a Consiliului de miniştri în care a fost luată în discuţie şi securitatea internă, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a evocat problema spinoasă a rromilor delincvenţi din Franţa, originari din Europa de Est, în special din România.

Exploataţi de grupări mafiote şi de reţele de trafic uman, aceştia sunt obligaţi să trăiască în condiţii greu de imaginat, să cerşească şi să fure la ordinele date de cei ce „se adăpostesc în Carpaţi", este de părere şeful statului francez.

Mai citeşte şi:

VIDEO Sute de francezi au participat la "Ziua NU Sarkozy"

Drept urmare, el i-a cerut ministrului de Interne Brice Hortefeux să accelereze punerea în aplicare a unor măsuri de contracarare a acestui fenomen, care merg până la expulzări, relatează „Le Figaro". Un raid desfăşurat zilele trecute la Montbeliard (departamentul Doubs) demonstrează amploarea fenomenului, mai arată cotidianul francez.

Bani contra plecare

În mai puţin de şase ore, 150 de poliţişti şi jandarmi care au intrat într-o tabără de nomazi unde se adăpostea o bandă de infractori au reţinut 18 suspecţi, printre care nouă minori cu vârste până în 13 ani. În 2009, acţiunile îndreptate împotriva rromilor au dus la arestarea preventivă a 1.800 de persoane, dublu faţă de anul precedent. Cele mai multe dintre acestea proveneau din România.

În consecinţă, Franţa a decis trimiterea acasă a minorilor neînsoţiţi, precum şi constituirea unei baze de date cu amprente digitale ale rromilor care pleacă benevol de pe teritoriul Franţei în schimbul unei sume de bani. În acest mod, autorităţile franceze vor avea certitudinea că aceştia nu se reîntorc şi cer din nou ajutor financiar.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite