Sarko şi Carla, vacanţă cu scântei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Sejurul petrecut de preşedintele Franţei împreună cu prietena sa Carla Bruni pe meleaguri egiptene face deliciul presei. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi Carla Bruni nu îşi mai

>> Sejurul petrecut de preşedintele Franţei împreună cu prietena sa Carla Bruni pe meleaguri egiptene face deliciul presei.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi Carla Bruni nu îşi mai ascund idila: ei au sosit, mână în mână, pe aeroportul din oraşul egiptean Luxor, unde îşi petrec o scurtă vacanţă de Crăciun. Îmbrăcaţi în negru, cu ochelari de soare demni de filmul "Men în Black", cei doi au ajuns în Egipt la bordul unui avion Falcon 900, pus la dispoziţie de Vincent Bollore, un cunoscut om de afaceri francez, bun amic al preşedintelui.

Perechea locuieşte într-un apartament care costă 1.000 de dolari pe noapte, cu vedere spre Nil, la luxosul hotel Old Winter Palace. După Luxor, Sarko şi Carla au ajuns la Sharm el-Sheikh, unde au fost cazaţi într-o vilă din golful Naama. Aici vor ajunge şi ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, cu soţia sa, moderatoarea tv Christine Ockrent. În zilele de 30 şi 31 decembrie, şeful statului francez se va afla la Cairo, pentru o vizită oficială.


Din cauza avionului "împrumutat" liderului de la Elysee de către Vincent Bollore, polemicile nu au întârziat să apară în Franţa.


Controverse din cauza avionului


Relaţia privilegiată a acestuia cu şeful statului francez a mai fost dezbătută de presă la puţin timp după ce acesta a câştigat alegerile prezidenţiale. Atunci, Sarko s-a folosit de iahtul şi de avionul aceluiaşi om de afaceri, pentru a petrece o scurtă vacanţă cu fosta sa soţie, Cecilia, în Malta. "Sunt peste 20 de ani de când Bollore mă invită la bordul iahtului său, iar eu refuz", s-a justificat el atunci.

De data aceasta, socialistul Arnaud de Montebourg susţine că "Bollore, un om de afaceri şiret, va aştepta cu siguranţă ceva în schimbul acestor amabilităţi". Replica a venit din partea secretarului de stat la Turism, Luc Chatel, apropiat al lui Sarkozy, care a precizat că "preşedintele a demonstrat faptul că se implică în rezolvarea problemelor francezilor, iar acum are dreptul la câteva zile de viaţă privată". (Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite