Sarah Palin a electrizat electoratul republican

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicanii au adoptat un ton sobru, la convenţie făcându-şi apariţia, pe rând, preoţi, militari şi chiar o fanfară Republicanii au ales într-un mod entuziasmant tandemul John

Republicanii au adoptat un ton sobru, la convenţie făcându-şi apariţia, pe rând, preoţi, militari şi chiar o fanfară

Republicanii au ales într-un mod entuziasmant tandemul John McCain-Sarah Palin, care se va lupta cu Obama-Biden pentru Casa Albă.

Guvernatorul de Alaska, Sarah Palin a electrizat atmosfera de la Convenţia republicană, prezentându-se electoratului drept un campion al reformelor guvernamentale, în opoziţie cu "elitistul" Barack Obama. Discursul ei din a treia seară a Convenţiei republicane a constituit pentru multă lume o introducere a omului politic Sarah Palin, până acum o persoană aproape necunoscută americanilor.

Palin a lansat un atac virulent la adresa candidatului democrat. Guvernatorul de Alaska a anunţat că nu ea este cea lipsită de experienţă, ci chiar Obama. Palin a criticat şi faptul că Obama laudă "oamenii care muncesc din greu, dar apoi îi critică când nu vor să renunţe la o religie sau la dreptul lor de a purta arme", a mai spus guvernatorul de Alaska.

Obama, "produs al Washingtonului elitist"

Palin şi-a concentrat discursul pe majoritatea greşelilor pe care le-a făcut Obama în campanie, prezentându-l pe acesta drept o caricatură a democraţilor, un elitist rupt de realitate şi o celebritate plantată în lumina reflectoarelor, care nu cunoaşte lucrurile ce contează pentru americanul obişnuit.

"Am învăţat rapid, în aceste ultime zile, că dacă nu eşti membru cu acte în regulă al elitei de la Washington, o parte a mediei te consideră un candidat necalificat şi numai din acest motiv. Am însă veşti pentru toţi acei jurnalişti şi analişti: nu mă duc la Washington să le fac pe plac; mă duc la Washington pentru a sluji poporul acestei ţări", a declarat Palin.

Popa, militarii şi fanfara

Atmosfera de la Convenţia republicană a fost diferită de cea a democraţilor. Astfel, în locul unor vedete ale showbizzului american, pe scenă au urcat un preot şi chiar militari acompaniaţi de fanfară. Fondul sonor asigura cântece patriotice, cum ar fi "America is beautiful".

De altfel, prin aceste simboluri republicanii au încercat să atragă atenţia asupra politicii externe, domeniu în care Obama este lipsit în totalitate de expertiză.

"Teroriştii al-Qaida încă pun la cale atentate catastrofice împotriva Americii, iar Obama este îngrijorat că cineva s-ar putea să nu le citească drepturile". Democraţii au acuzat că discursul lui Palin ar fi fost scris de consilierii preşedintelui Bush.

Acesta a fost bine primit de majoritatea analiştilor de la Washington. "Palin ar putea să facă diferenţa în

această cursă extrem de strânsă", crede Karl Rove, analist al Fox News. "Palin trage şi atinge ţinta" este titlul unui editorial din Wall Stret Journal.

"Ce este atât de special la Sarah?", se întreabă şi Daniel Henninger. Anne Applebaum, editorialist la Washington Post elogiază impactul în politică adus de Michelles Obama şi Sarah Palin, în "Class of "64".

Joe Lieberman, ameninţat cu excluderea de democraţi

Senatorul independent Joe Lieberman ar putea pierde funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senat, după ce l-a atacat pe Barack Obama şi l-a lăudat pe John McCain la Convenţia republicană.

Lieberman, fost candidat pentru funcţia de vicepreşedinte din partea democraţilor, în 2000, a demisionat ulterior din partid, însă a fost sprijinit în continuare.

Fostul candidat la învestitura republicană, Mike Huckabee l-a criticat şi el pe Obama pentru faptul că este prea indulgent cu liderii "demenţi" ai lumii. "Dacă se înşeală o dată vom plăti un preţ scump", a spus
Huckabee.

Anumiţi candidaţi folosesc schimbarea pentru a-şi promova carierele, şi unii, ca McCain, îşi folosesc carierele pentru a promova schimbarea.
Sarah Palin, candidatul republican pentru funcţia de vicepreşedinte

Clinton a avut ocazia să îl captureze pe bin Laden. Bush a avut ocazia să îl captureze pe bin Laden. Ştiu cum să fac acest lucru şi o voi face.
John McCain, candidatul republican pentru funcţia de preşedinte

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite