Sarah Pahlin s-ar război cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata republicană la Casa Albă a dat primul său interviu din campania electorală Sarah Palin susţine integrarea în NATO a Georgiei şi a Ucrainei şi ar angaja SUA într-un conflict

Candidata republicană la Casa Albă a dat primul său interviu din campania electorală

Sarah Palin susţine integrarea în NATO a Georgiei şi a Ucrainei şi ar angaja SUA într-un conflict militar cu Rusia, dacă cele două ţări est-europene ar fi atacate.

Într-un interviu acordat canalului ABC, guvernatoarea de Alaska a adoptat o poziţie mai belicoasă la adresa Rusiei decât cea a administraţiei Bush în timpul crizei georgiene. Ea a susţinut accelerarea aderării la NATO pentru Georgia şi Ucraina, în ciuda avertismentelor Moscovei.

Întrebată dacă, în calitate de membru NATO, SUA ar fi obligate să pornească un război pentru a apăra Ucraina şi Georgia, ea a răspuns: "Poate că da".

"Aceasta este înţelegerea, dacă eşti membru NATO. Dacă o altă ţară este atacată, trebuie să te aştepţi să fii chemat în ajutor. Cred că este cazul să veghem asupra micilor ţări democratice care sunt invadate de o mare putere", a spus ea. "Trebuie să fim cu ochii pe Rusia", a avertizat Palin, spunând că invazia Georgiei a fost "neprovocată" şi avertizând că SUA nu vor permite Moscovei să controleze rezerve energetice vitale.

Subscriere la "doctrina Bush"?

Palin a declarat în mod repetat că nu ar ezita să folosească toate opţiunile în cazul unei crize internaţionale sau să recurgă la forţă împotriva islamiştilor extremişti.

Ea a susţinut şi intervenţia militară împotriva extremiştilor islamişti din Pakistan. Întrebată dacă subscrie la "doctrina lui Geroge W. Bush", potrivit căreia "SUA ar trebui să folosească forţa militară pentru a se apăra anticipat, chiar dacă data şi locul unui atac al inamicului rămân incerte", ea a evitat un răspuns clar.

"Dacă există informaţii suficiente şi legitime care ne arată că un atac este iminent, avem toate drepturile să ne apărăm", a declarat ea. Strategia de Securitate Naţională a SUA din septembrie 2002 descrie "o ameninţare iminentă" drept "o mobilizare de armate, terestre, navale şi aeriene, cel mai adesea vizibilă".

Nu a întâlnit niciodată un şef de stat

Palin a recunoscut că a făcut prima deplasare în afara Americii de Nord abia anul trecut şi că nu a întâlnit niciodată un şef de stat, dar s-a declarat sigură că este gata să îl înlocuiască pe John McCain dacă acesta va ajunge în situaţia de a nu putea conduce ţara. Emisiunea transmisă ieri de ABC este prima dintr-o serie de interviuri cu Sarah Palin, ce au fost înregistrate de ABC.

Trebuie să fim cu ochii pe Rusia. Cred că este cazul să veghem asupra micilor ţări democratice care sunt invadate de o mare putere
Sarah Palin, candidata republicană la vicepreşedinţia SUA

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite