Salvaţi portretele lui Kim Jong Il!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nord-coreenii au fost instruiţi ca, în caz de cutremur, să protejeze tablourile şi statuile cu "iubitul conducător" Recentul seism din China, cu consecinţele sale tragice, a pus pe

Nord-coreenii au fost instruiţi ca, în caz de cutremur, să protejeze tablourile şi statuile cu "iubitul conducător"

Recentul seism din China, cu consecinţele sale tragice, a pus pe gânduri conducerea comunistă a ţării vecine, Coreea de Nord.

Dezastrul, soldat cu pierderea a mii de vieţi, distrugerea unor localităţi, a infrastructurii şi economiei unor regiuni întregi, i-a alertat pe liderii nord-coreeni.

De aceea, în urmă cu câteva zile, au fost elaborate instrucţiuni în ce priveşte o asemenea eventualitate. Astfel, trei articole publicate în cotidianul partidului, "Rodon Sinmun", se ocupă cu această problemă. Indicaţia generală este că, în cazul unui seism, prima sarcină a fiecărui cetăţean nord-coreean este să salveze şi să pună la loc sigur portretele conducătorilor de stat şi de partid.

Reglementări stricte

Într-unul din articole se arată că, indiferent unde se află - în birouri, întreprinderi sau acasă -, cetăţenii nord-coreeni trebuie să protejeze portretele creatorului statului, Kim Ir Sen, al fiului acestuia, actualul conducător Kim Jong Il, şi al mamei lui, Kim Djon Suk.

În afara portretelor, trebuie să rămână intacte şi păstrate cu sfinţenie şi busturile sau statuile care îi reprezintă. Cei trei nu pot fi înfăţişaţi oricum.

Există reglementări stricte pe care artiştii trebuie să le respecte în ce priveşte redarea imaginii primilor lideri comunişti ai ţării, care, în mod obligatoriu, trebuie să se regăsească în locuinţa fiecărui cetăţean.

Mii de portrete, busturi sau statui se găsesc răspândite pe teritoriul Coreei de Nord. Marele noroc al nord-coreenilor este că ţara… nu se găseşte într-o zonă seismică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite