Sacrificiul făcut de un băieţel pentru a-i salva viaţa fratelui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 13 ani şi-a pierdut viaţa în inundaţiile ce au afectat statul australian Queensland, după ce i-a rugat pe salvatori să aibă grijă mai întâi de viaţa frăţiorului său.

"Jordan nu ştia să înoate şi era speriat de apă. Dar atunci când un bărbat a venit să-i sară în ajutor, el l-a rugat să-l salveze pe fratele său. Pot doar să-mi imaginez ce a fost în sufletul său când s-a hotărât să renunţe la viaţa sa, pentru a o salva pe cea a fratelui. El este micul nostru erou", a declarat tatăl băiatului.

Jordan Rice în vârstă de 13 ani şi mama sa, Donna, au fost înghiţiţi de ape, după ce o viitură s-a abătut asupra orăşelului australian Toowoomba. Motorul maşinii în care se afla Donna cu cei doi băieţi ai săi a cedat în momentul în care nivelul apei a crescut tot mai mult, forţându-i pe cei trei să se urce pe acoperişul autoturismului. 

Un bărbat aflat în apropiere, le-a sărit în ajutor. "Am cerut nişte frânghii cu ajutorul cărora am reuşit să ajung la maşină. Dar apa creştea cu repeziciune şi trebuia să facem ceva până nu era prea târziu. Când am ajuns lângă ei, Jordan mi-a spus să-l salvez mai întâi pe fratele său de 10 ani, Blake. A fost groaznic. Îi tot spuneam lui Blake că totul va fi în regulă şi nu a fost aşa. Îmi pare rău pentru el şi pentru că nu am putut face mai mult pentru a-i ajuta familia", a povestit Warren McErlean.

Donna şi Jordan au fost înhiţiţi de ape, înainte ca salvatorii să ajungă la ei.

În memoria micuţului erou a fost creată o pagină de Facebook, care a strâns deja peste 200.000 de susţinători şi mesaje de simpatie şi suport pentru tatăl şi fratele său.

Inundaţiile din nord-estul Australiei au provocat moartea a 15 persoane, alte 70 fiind date dispărute.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite