SUA suspendă instruirea militarilor afgani până la verificarea posibilelor legături cu talibanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul forţelor speciale americane din Afganistan a decis suspendarea antrenamentelor noilor recruţi afgani, până la verificarea presupuselor legături pe care aceştia le-ar putea avea cu insurgenţii talibani, scrie Washington Post, în ediţia online.

Măsura intervine în contextul în care Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) încearcă să pună capăt unei serii de atacuri soldate anul acesta cu moartea a 45 de militari, ucişi de colegi afgani.

Comandanţii americani au fost nevoiţi să admită că multe dintre aceste incidente ar fi putut fi evitate dacă procedurile de securitate ar fi fost aplicate corect.

Oficialii afgani, care lucrează cu  trupe ale forţelor speciale americane au reverificat circa 1.100 ofițeri afgani de poliție şi au scos cinci polițiști din program. Sunt, de asemenea, în procesul de verificare 8000 de trupe de comando afgane și 3.000 de  soldați afgani din Forțele Speciale, care luptă alături de trupele americane  în întreaga țară.

Oficialii de la Operațiuni Speciale au declarat că anticipează că reverificarea va dura aproximativ două luni pentru toate forțele afgane și că formarea noilor recruți ar putea să stagneze pentru o luna.

Potrivit publicaţiei americane, procesul de verificare vizează aproximativ 27.000 de militari afgani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite