SUA permit ong-urilor să trimită bani şi ajutoare iranienilor afectaţi de cutremure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite ale Americii a declarat că va ridica temporar, sancțiunile împotriva Iranului, permiţând organizaţiilor non-guvernamentale să trimită ajutor financiar pentru a ajuta populaţia iraniană afectată de cutremur, relatează BBC World.

Până în prezent sanctiunilor americane au permis trimiterea doar de alimente și medicamente, din motive umanitare, dar nu şi bani.

Iranul a refuzat inițial ajutor din afară, după cele două cutremure puternice care au lovit nord-vestul acestuia, omorând cel puțin 300 de persoane.

Teheran a fost criticat pentru a răspunde lent la dezastru.

Departamentul american al Trezoreriei SUA a cerut Casei Albe să ridice restricțiile privind trimiterea de bani, astfel încât ONG-urile să poată sprijini organizații de caritate pe teren, în Iran.

SUA a impus sancțiuni grele Iranului din cauza programul său nuclear, suspectând acestă ţară că are ca scop construirea unei arme nucleare.

Teheranul a negat întotdeauna aceste acuzații, insistând că aceasta este în curs de dezvoltare de tehnologie nucleară în scopuri civile, cum ar fi producția de energie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite