SUA mai trimite 7.000 de militari în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american al apărării, Robert Gates, a promis astăzi, în timpul unei vizite surpriză în Afganistan, că SUA va trimite încă 7.000 - 8.000 de soldaţi până la vară, pentru a contracara insurecţia talibanilor, relatează AFP, preluat de NewsIn.

"Vom încerca să trimitem două brigăzi suplimentare în Afganistan până la vară. Deocamdată nu ştim de cât timp vom avea nevoie" pentru a avea mai mulţi soldaţi, a declarat Gates în avion, înainte de a ateriza la Kandahar, principala bază militară occidentală din sudul Afganistanului.

Cele două brigăzi se adaugă celei care va fi desfăşurată în luna ianuarie în provinciile din jurul Kabulului. O brigadă este formată din 3.500 până la 4.000 de soldaţi.

Comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, generalul american David McKiernan, a cerut ca patru brigăzi şi diverse elemente de sprijin să fie trimise în zonă, totalizând 20.000 de militari.

Până în prezent, războiul din Irak a fost principalul impediment în calea desfăşurării de trupe suplimentare în Afganistan. Dar lucrurile se vor schimba, datorită consolidării securităţii şi a acordului semnat recent cu Bagdadul, care prevede retragerea trupelor americane din oraşele irakiene până în iunie şi din Irak până în 2011.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite